appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen
STER Advertentie

Grootste vuurpijl ooit spat uiteen boven Colorado

youtube
dinsdag 11 februari 2020 | NTR | Redactie

Boven Steamboat Springs, in de Amerikaanse staat Colorado, is op 8 februari een 1270 kilo zware vuurpijl afgeschoten. Een nieuw wereldrecord. De besneeuwde bergen kleurden na een enorme knal rood van de gloed van de vuurpijl.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De vuurpijl stond in een stalen buis, die weer verzonken was in de nabijgelegen Emerald Berg. Geen overbodige luxe, als je een object met het gewicht van een personenauto met een snelheid van 480 kilometer per uur de lucht in jaagt. De pijl spatte op een hoogte van 670 meter uiteen.

De recordpijl was het werk van Tim Borden, een lokale enthousiasteling. Samen met zijn team is hij een maand bezig geweest om de pijl te prepareren, onder meer met behulp van 1600 meter tape. Borden weet zich nu verzekerd van een plekje in het Guinness Book of World Records. Het vorige record stond op 1080 kilo. 

NPO Radio 1 houdt je dagelijks op de hoogte over de laatste ontwikkelingen in de wetenschap  

Dagelijks tussen 17.00 en 18.30 uur in Nieuws en Co
Iedere werkdag van 02.00 tot 04.00 uur in Focus 
En wanneer je maar wil in podcast Focus Wetenschap

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1