Uitzending gemist
AVROTROS

dr Kelder en Co: gentechnologie

  1. Gidschevron right
  2. dr Kelder en Co: gentechnologie

We koken graag met natuurlijke ingrediënten. Bij voorkeur vers en lokaal geteeld. Rosanne Hertzberger geeft inzicht in de wijze waarop de landbouw knutselt met de zaden van ons groente en fruit. Want onze groenten en fruit zijn al lang niet meer zo ‘natuurlijk’ als ze ooit waren. Via de revolutionaire techniek CRISPR kunnen we heel precies knutselen met ons DNA. Biotechbedrijven doen onderzoek naar nieuwe medische toepassingen voor het genezen van erfelijke aandoeningen bij kleine kinderen, en kanker. Maar hoe ver mogen we hier mee gaan? Professor Zwijnenberg bestudeert hoe de kunst ons na laat denken over die vraag. Niets lekkerder dan in je verdriet zwelgen op de bank met een bak ijs. Maar volgens jonge doctor Renate Neimeijer van de Rijksuniversiteit Groningen is juist een goed humeur funest voor je lijn.