appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

De Proloog: Thomas moet twee keer lekrijden

De Nieuws BV
vrijdag 27 juli 2018 | BNNVARA | Willem Frank de Nood Twitter

In deze afsluitende Proloog ontvangt Willemijn Veenhoven twee bewegingswetenschappers aan tafel: Teun van Erp is de tijdritprofessor van Team Sunweb, hij probeert de tijdritten van Dumoulin en diens collega's zoveel mogelijk te optimaliseren. Thorwald Veneberg nam een andere afslag in zijn carrière, na zijn studie werd hij profrenner bij Rabobank en vervolgens ging bij de wielerbond KNWU. Nu is hij daar directeur en bondscoach.

De Proloog: Teun van Erp en Thorwald Veneberg

Aan tafel bespreken Thorwald en Teun de etappe van vandaag. Een zware bergetappe waarin de Pyreneeënreus Tourmalet op het menu staat, met als slotklim de Aubisque en een afdaling naar Laruns. Als Tom Dumoulin het gat van 2 minuten met geletruidrager Geraint Thomas wil dichten, of daar een begin mee wil maken, dan moet het vandaag moet het gebeuren, daarover zijn Teun en Thorwald het eens. En als Dumoulin de Tour wil winnen: "Dan moet Thomas lekrijden. Twee keer."

Roef en Route

Roelof van de Redactie bericht voor een laatste keer 'en route' over zijn eerste Tour de France. Hij heeft zich enorm verbaasd over de reclamekaravaan waar tienduizenden kilo's troep het publiek in worden gegooid. En over de studenten die de karavaan bemensen, 's nachts lekker doorzakken en zich de volgende dag weer "in een zak patat hijsen."

Roef en Route - Derdeweeksyndroom

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France, dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13.00 en 14.00 uur in De Proloog.

Tijdrit

De afsluitende tijdrit morgen is er een die Dumoulin op het lijf geschreven is: 31 kilometer, veel op en af. Teun van Erp weet precies hoe de wereldkampioen tijdrijden die moet indelen. De bewegingswetenschapper gebruikt daarvoor een speciaal computermodel en de gegevens die hij eerder van Dumoulin verzamelde. Zo weet Teun dat de zware inspanningen in de Tour ervoor zorgen dat hij in de tijdrit 8 tot 10 procent minder vermogen zal kunnen leveren.

Ramona Terpstra

Ramona Terpstra vertelt Willemijn dat ze richting Parijs gaat om daar haar man Niki op te vangen, als hij daar op de Champs-Élysées arriveert. Drie weken lang vertelde Ramona in De Proloog over het wel en wee van Nike en het thuisfront.

De Proloog: Teun van Erp en Thorwald Veneberg

De Proloog

De Proloog is dé wielertalkshow van De Nieuws BV op NPO Radio 1. Elke dag tussen 13:00 en 14:00 schuiven er twee gasten aan, wordt het laatste nieuws van de Tour besproken, bellen we met Ramona Terpstra (de vrouw van Niki), werpen we een blik op de Giro Rosa en is er een bijdrage van Roelof van de Redactie in de rubriek 'Roef en Route'. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Muziek in De Proloog

Op de fiets, in de trein of in de auto: wij stellen een fijne muzieklijst samen met elke dag drie nieuwe nummers. Ook dit keer met wederom mooie nummers aangedragen door onze gasten! 

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Tour de France

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1