appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Roef en Route: Alcohol in de Tour

De Nieuws BV
maandag 23 juli 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Wie het boek Mijn Gevecht over Thomas Dekker leest, kan de indruk krijgen dat het leven in het peloton een groot feest is. Geld, hoeren, drank: het komt allemaal langs in het door Thijs Zonneveld opgetekende verhaal over de gevallen wielerprof.

Roef en Route - Hoe werkt zo'n rustdag eigenlijk!

De alcoholische realiteit in de Tour is anders. Als er een etappe gewonnen wordt, vloeit er champagne, wijn of bier. Maar niet meer dan een glas, want bacchanalen en drieweekse rondes gaan nu eenmaal lastig samen.

Is zo'n feestje eigenlijk écht gezellig, of is het alleen een leuk persmoment voor de ploeg, vraagt Roelof zich af. Volgens Belgisch kampioen Yves Lampaert is het eerste het geval: "De persman wil het altijd in de media brengen, maar van ons hoeft dat eigenlijk niet. Je moet wel een beetje genieten van een overwinning, want de dag erna denk je alweer aan de volgende etappe." Zijn land-en-ploeggenoot Tim Declercq (beide heren rijden bij Quick Step, waar ze dit jaar nogal wat te vieren hebben) is in tegenstelling tot Lampaert niet snel dronken: "Ik heb gestudeerd, dus ik heb qua bierdrinken wat marge op die andere mannen."

Meer van Roef en Route

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France. Dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13.00 en 14.00 uur in De Proloog, wielertalkshow van De Nieuws BV. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1