appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Humberto
STER Advertentie

Erben Wennemars: 'Bescherm Chris Froome op de Alp d'Huez!'

ANP
donderdag 19 juli 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Zo'n mooie sportzomer en Patrick Lodiers moet zijn sportieve steun en toeverlaat Erben Wennemars missen. Gelukkig schoof Erben aan bij De Proloog en konden ze bijpraten. En dat was wel nodig! Erben heeft namelijk een belangrijke oproep voor de Nederlandse supporters op de Alp d'Huez: "Bescherm Chris Froome!"

Erben maakt zich zorgen over de veiligheid van Chris Froome: "De geruchten gaan dat ze hem een keertje van de fiets af trekken. En toen dacht ik bij mezelf, de Nederlandse berg, dat is de drukste berg, daarop zal het zomaar eens een keertje kunnen gaan gebeuren."

Maar Erben heeft een oplossing bedacht: de Nederlanders moeten ervoor zorgen "dat als er een gek rondloopt, je die gewoon bij de kraag pakt en dan gewoon van die berg af sodemietert. Dus de Nederlanders kunnen er gewoon voor zorgen dat Chris Froome niks overkomt." Dus duizenden mensen, gekleed in oranje, allemaal de persoonlijke beveiligers van Froome. En of Froome ook de etappe gaat winnen? Nee, zegt Erben: "Dat wordt Bauke Mollema."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Tour de France

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1