appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Roef en Route: graaien geblazen!

ANP
donderdag 19 juli 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

'De Nederlandse berg', noemen wij Hollanders 'm. Ook al is het 29 jaar geleden dat er voor het laatst een landgenoot won op Alpe d’Huez. Niet dat we helemaal geen recht van spreken hebben trouwens: van de 27 keer dat er een etappe op de Alp eindigde, won er acht keer een Nederlander.

Roef en Route: Graaien geblazen!

Etappes op Alpe d'Huez gaan de laatste jaren gepaard met een soort Hollands carnaval. Of dat ook leuk is voor renners uit andere landen, dat is de vraag, maar zeker is dat men in de reclamekaravaan deze etappe met rood omcirkeld heeft. Nederlanders staan namelijk bekend om hun inhaligheid als het gaat om het verzamelen van gratis prullaria. Roelof test hoe het is gesteld met de grijpende klauwen van de wielerfan en tuigt zijn eigen karavaan op.

Meer van Roef en Route

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France. Dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13.00 en 14.00 uur in De Proloog, wielertalkshow van De Nieuws BV. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Tour de France

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1