appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

De proloog: Blessureleed van Stef Clement en een spannende finish bij La Course

De Nieuws BV
dinsdag 17 juli 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Deze dag in de Tour begon met de thriller van Grand Bornand. De vijfde editie van La Course eindigde met twee cols van de eerste categorie en een lange afdaling. Anna van der Breggen ging als eerste de afzink in en dacht de overwinning op zak te hebben. Annemiek van Vleuten, zondag nog winnares van de Giro Rosa, kraakte op de slotklim en begon met een kleine achterstand aan de afdaling. In de laatste meters voor de finish leek Van der Breggen stil te vallen, waarna zij vlak voor de meet werd ingehaald door Van Vleuten.

De Proloog: Stef Clement en Iris Slappendel

Spannende ontknoping

In De Proloog praten Patrick Lodiers en Willemijn Veenhoven na over La Course met: Eurosport-commentator Iris Slappendel en Lotto-Jumbo-renner Stef Clement na over die spannende ontknoping. Iris deed vandaag live verslag van deze super spannende koers.

Roef en Route

Roelof van de Redactie is en route in Frankrijk en vroeg zich - op de dag van La Course - af of de renners in de Tour eigenlijk wel weten wie de eerste Tour Féminine won.

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France, dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13.00 en 14.00 uur in De Proloog.

Het blessureleed van Stef Clement

Aan tafel vertelt Stef Clement over zijn eerste optreden in de Ronde van Frankrijk. In de proloog van de Tour in 2007 in Londen mocht hij van start gaan in de nationale trui van de Nederlandse kampioen tijdrijden. Maar dat feest ging bijna niet door. Zijn pakket met kleding had hij onderin de bus gelegd, maar eenmaal aangekomen bij de Grand Départ, waren zijn kleren foetsie. Die had de chauffeur voor het vertrek bij het hotel achtergelaten. In allerijl ging iemand van de ploeg terug naar het hotel en een kwartier voor de start kon Stef zijn kampioenstrui toch aantrekken. Uiteindelijk werd hij 45ste.

 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als alles volgens plan was gegaan, had Stef nu zijn zesde Tour gefietst. Dan had hij in de vierde etappe naar Sarzeau zijn fiets in een oogwenk afgestaan aan zijn "maatje" Steven Kruijswijk. De kopman van  Lotto-Jumbo moest nu na een val, verder op “het klimrek” van Robert Gesink. Dan was Stef vandaag als een schaduw meegefietst met zijn kopman om hem waar mogelijk bij te staan. Maar door hevige pijn aan zijn rug moest hij noodgedwongen stoppen met een trainingskamp en sindsdien heeft hij niet meer gefietst. In De Proloog vertelt hij openhartig over zijn medische toestand.

Bellen met Ramona

Natuurlijk bellen Willemijn en Patrick met Ramona Terpstra, de vrouw van Niki. Ook de Quickstep-renner moet vandaag een handvol Alpencols over. Dat is niet zijn favoriete terrein en dat geldt ook voor Ramona.

De Proloog

De Proloog is dé wielertalkshow van De Nieuws BV op NPO Radio 1. Elke dag tussen 13:00 en 14:00 schuiven er twee gasten aan, wordt het laatste nieuws van de Tour besproken, bellen we met Ramona Terpstra (de vrouw van Niki), werpen we een blik op de Giro Rosa en is er een bijdrage van Roelof van de Redactie in de rubriek 'Roef en Route'. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

#8 De Proloog: Stef Clement en Iris Slappendel

Muziek in De Proloog

Op de fiets, in de trein of in de auto: wij stellen een fijne muzieklijst samen met elke dag drie nieuwe nummers. Ook dit keer met wederom mooie nummers aangedragen door onze gasten!

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Tour de France

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1