appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

Roef en Route en de uitzinnige Fransen

De Nieuws BV
woensdag 18 juli 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Roelof de Vries beweegt zich nog steeds middenin het wilde Tourcircus om op zijn eigen wijze verslag te doen van de Grote Ronde. De Tour de France doet dezer dagen de Alpen aan en de berggeiten in het peloton kunnen hun lol op. Sportstad Albertville is vandaag startplaats. Daarom heeft renner Laurens ten Dam alles uit de kast gehaald en een geweldige vraag bedacht over de stad die in 1992 de Winterspelen organiseerde.

Winnen!

Tijdens de Tour geeft NPO Radio 1 om de dag racefietsen weg, die op het dak van de Tour-taxi door heel Nederland zijn gereden. Niet helemaal nieuw dus, maar ze zien er echt nog hartstikke goed uit. Je kunt ze winnen! Kijk dan de gehele video en beantwoord de vraag over Albertville die Laurens ten Dam even stelt tussen de bedrijven door. En vergeet ook deze keer niet te genieten van de dagelijkse wielerwijsheid, vandaag gaat die over uiteraard over de bergen. Liberté, egalité, fraternité et Le Tour de France!

De Roefdex

Wat is een Touretappe eigenlijk waard? En dan niet in financieel opzicht (dat is namelijk op de kop af 11.000 euro), maar op sportief vlak. Wint een renner liever drie etappes in de Giro dan eentje in Frankrijk? Hoeveel dagoverwinningen in de Vuelta is een wereldtitel waard? Er is geen vaste wisselkoers voor wielerzeges, maar met ploegleider Hilaire van der Schuere (Wanty) en renner Wout Poels (Sky) doet Roelof in zijn radiobijdrage een poging om een waarde aan de verschillende victories te koppelen. Het samenstellen van die Roefdex blijkt nog geen kattendrek!

Roef en Route: Roef en Route en de uitzinnige Fransen

Meer van Roef en Route

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France, dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13.00 en 14.00 uur in De Proloog, wielertalkshow van De Nieuws BV. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Tour de France

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1