appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Buitenland
STER Advertentie

Roef en Route: de Tour in Friesland

De Nieuws BV
maandag 16 juli 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Groningen, Assen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Apeldoorn: Nederlandse steden zijn dol op grote rondes en dan vooral het organiseren van de start daarvan. De provincies Brabant en Utrecht azen op de Vuelta van 2020 en ook Friesland meldt zich nu aan het front.

Roef en Route: de Tour in Friesland

In Friesland willen ze binnen nu en vijf jaar de eerste etappe van een van de drie grote rondes binnenhalen. De Tour is dan natuurlijk de hoofdprijs en daarom zijn CDA-senator en wielerbobo Joop Atsma en zijn partijgenoot en Fries gedeputeerde Sander de Rouwe naar Frankrijk afgereisd. Roelof ondervroeg ze over de plannen. Over het mogelijke parcours, de kosten ("een koopje", volgens De Rouwe) en de banden met Tourbaas Christian Prudhomme. Onthullend: die blijkt groot fan te zijn van de Elfstedentocht.

Meer van Roef en Route

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France, dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13.00 en 14.00 uur in De Proloog, wielertalkshow van De Nieuws BV. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1