appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 29 april

Huiseigenaren moeten vaart maken met de verduurzaming van hun huis

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Ben je van plan je huis te verduurzamen? Of wacht je nog even? Dan ben je niet de enige. De helft van de huiseigenaren heeft namelijk nog geen stappen genomen om hun huis te verduurzamen, zoals dat in de Klimaatwet is vastgelegd.

Daarin staat dat alle 7 miljoen woningen in 2050 gebruik moeten maken van hernieuwbare energie en warmte.

Volgens het onderzoek van het SCP zijn veel mensen heus bereid om te verduurzamen, maar spelen er meerdere factoren: te hoge kosten, onzekerheid over hoe lang er nog in het huis gewoond zal worden en de verwachting dat duurzame maatregelen in de toekomst goedkoper worden. Daarom roept het SCP de overheid op om mensen nu te stimuleren en te ondersteunen bij het verduurzamen van hun huis.

Wat houdt jou tegen? En zou een duwtje in de rug van de overheid de oplossing zijn? Of heb je al verduurzaamd en wil je je ervaring met ons delen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1