appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 16 april

Een brede brugklas van drie jaar is een goed idee

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het schooladvies in groep 8 moet verdwijnen en alle kinderen moeten in een brede brugklas van drie jaar komen. Dat is de kern van een advies van de Onderwijsraad waarmee kansenongelijkheid in het onderwijs moet worden voorkomen. Want op deze manier krijgt iedere leerling langer de kans om zijn capaciteiten te ontwikkelen en te ontdekken, zo luidt de redenering.

Maar lukt het de leerkrachten wel om in die brede brugklas alle kinderen – dus ook de leerlingen die een hoger niveau aankunnen – genoeg aandacht te geven op zijn of haar eigen niveau? En: krijg je op deze manier niet allemaal dezelfde grote ‘leerfabrieken'?

Wat vind jij: is het tijd om deze verregaande hervorming van het onderwijs door te voeren?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1