appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 2 maart

Het is logisch dat politieke partijen de rekening van de crisis doorschuiven

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Gisteren kwam het Centraal Planbureau met de doorrekeningen van – bijna alle - verkiezingsprogramma's en wat blijkt? Iedere partij op de SGP na, laat de overheidsuitgaven flink stijgen.

Er gaat meer geld naar zorg, onderwijs en de koopkracht gaat er bij bijna iedere partij op vooruit. En dat komt nog eens bovenop de rekening van alle steunpakketten die ooit betaald moet worden.

Het planbureau constateerde dat de lasten voor al die plannen naar volgende generaties wordt doorgeschoven. Dat klinkt onrechtvaardig, maar het lenen van geld is voor landen bijna gratis en met een gezonde economische groei is het geen probleem. Sterker nog: nu meer uitgeven kan die economische groei aanjagen.

Aan de andere kant lijkt het of de keuzes om nu meer uit te geven ingegeven worden door politiek opportunisme. En zijn we niet als Nederlanders opgevoed met het gevoel dat we op onze centen moeten letten?  

Wat vind jij? Moet Nederland doorpakken, investeren en hervormen? Of zou je liever zien dat we wat meer letten op de overheidsfinanciën?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1