appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 26 februari

De terrassen opengooien is een slecht idee

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Een actiegroep van 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept collega’s op om dinsdag massaal de terrassen open te gooien en gasten te ontvangen. Meerdere burgemeesters hebben aangeboden mee te willen denken met ondernemers om te kijken wat er buiten kan. 

Toch lijkt het voorlopig nog niet te gebeuren: "Het kan gewoon niet", zegt minister De Jonge. "We moeten niet opeens rücksichtslos allerlei dingen gaan openen. Dan zijn we straks weer terug bij af." Ook zou het openen van de terrassen volgens het demissionaire kabinet een „aanzuigende werking” hebben.

Denk je dat het beter is om de terrassen open te gooien zodat mensen niet massaal het park of strand opzoeken? Of laten de nieuwe besmettingscijfers zien dat we er nog helemaal niet zijn en is het openen van de terrassen onverantwoord?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1