appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 12 februari

De eerstvolgende versoepelingen moeten gericht zijn op jongeren

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De geestelijke gevolgen van de lockdown voor jongeren zijn niet meer verantwoord, betogen burgemeester Femke Halsema en zes andere prominenten. "De mentale en sociale impact van de lockdown is voor jongeren hevig en tast ook het welzijn van onze samenleving aan", schrijven ze in een manifest. 

De komende weken en maanden moet het kabinet "verantwoorde risico's" durven nemen. Zo wordt onder meer gepleit voor het oprekken van de leeftijdsgrens voor het georganiseerd buitensporten van 18 naar 25 jaar. Verder willen ze scholen en buurthuizen weer openen, waar jongeren na een sneltest met negatief resultaat naar binnen mogen. Ook wil Halsema dat er wordt nagedacht om jongeren eerder te vaccineren. 

Volgens I&O research voelt 69 procent van de jongeren zich regelmatig eenzaam. Eén derde van alle studenten geeft het leven nu een onvoldoende. Moeten jongeren voorrang krijgen bij de eerstvolgende versoepelingen? Of zijn meer mensen die verlangen naar versoepelingen en kun je niet voor bepaalde groepen uitzonderingen maken? 
Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1