appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 3 februari

Er doen te veel politieke partijen mee aan de verkiezingen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Er willen maar liefst 41(!) partijen meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart.

Dit zijn de bekende partijen zoals VVD, PVDA en PVV, maar ook de Feestpartij, Code Oranje en Jezus Leeft hebben zich aangemeld. Het is overigens nog de vraag of ze alle 41 op de kieslijst komen, want sommige nieuwkomers voldoen nog niet aan de administratieve eisen.

In potentie zorgt deze wildgroei van partijen dat de versnippering toeneemt in politiek Den Haag. Het vormen van een regering was in het verleden al een pittige uitdaging en de vraag is nu helemaal hoe dit na 17 maart zal gaan? 

Is het met meer partijen steeds moeilijker geworden om het land te besturen, of is een grote diversiteit aan partijen juist een pluspunt omdat er voor iedereen iets te kiezen valt?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1