appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 28 januari

Een burgerwacht inzetten om rellen te voorkomen is prima

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Burgers die zelf hun winkels gaan verdedigen en hooligans die stadscentra bewaken. In veel steden gingen burgers de afgelopen dagen de straat op om te voorkomen dat hun stad werd gesloopt en geplunderd. 

Burgemeesters en politie worstelen met het fenomeen. Het signaal wordt gewaardeerd, maar orde handhaven is toch echt aan politie en andere autoriteiten voorbehouden. Anderen spreken van een welkome aanvulling.  
 
Ben jij de afgelopen dagen de straat op gegaan om je winkel te verdedigen tegen relschoppers? Heb je kinderen in de buurt aangespoord naar huis te gaan? Of kijk je juist met enige scepsis naar de burgerwachten? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1