appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 17 december

De lockdown biedt de zorg de hoognodige stip aan de horizon

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Met lockdown koos het kabinet deze week voor het zwaarste middel om de besmettingscijfers omlaag te krijgen. En het doel is natuurlijk om de zorg enigszins te ontlasten. 

Want de kans is groot dat de komende weken meer reguliere zorg afgeschaald zal worden, er afdelingen voor spoedeisende hulp in ziekenhuizen tijdelijk worden gesloten en dat verloven ingetrokken gaan worden. Dat was het slechte nieuws van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Sommigen vinden de lockdown een te zwaar middel dat te veel sectoren treft. Er zou te weinig rekening worden gehouden met bijvoorbeeld ondernemers, studenten en jonge kinderen. 

Of kon het niet anders? Met een zorgsector die weer z’n maximale capaciteit bereikt?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1