appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 29 september

De aangekondigde maatregelen zijn om wanhopig van te worden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het kabinet neemt drastische maatregelen om het coronavirus verder in te dammen.

De horeca sluit om 22:00 uur, geen publiek meer bij sportevenementen, kantines gaan dicht, thuiswerken wordt weer de norm en er mogen maximaal drie gasten thuis op bezoek. 
De nieuwe regels gelden drie weken lang én voor het hele land. Want de situatie is ‘zo ernstig’, aldus de premier gisteren op een ingelaste persconferentie, ‘dat hard ingrijpen nu helaas nodig is.’ 

Er wordt veel verantwoordelijkheid bij de burger neergelegd. Wel of geen mondkapje in de winkels? Wel of niet met de trein naar Rotterdam? Wel of niet thuiswerken?
Een dringende oproep, maar geen harde verplichting. Heeft u vertrouwen dat het kabinet de juiste maatregelen neemt om een tweede lockdown te voorkomen?
Of vindt u het moeilijk worden om het in deze fase weer opnieuw op te brengen? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!   

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1