appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 18 juni

Bij goed gedrag mag Schiphol blijven groeien

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Mag Schiphol alsjeblieft ‘s nachts op slot? Dat is het belangrijkste punt dat omwonenden vandaag presenteren aan de Tweede Kamer. Ook coalitiepartijen D66 en ChristenUnie en GroenLinks en PvdA pleiten hier al langer voor.

Daarnaast zijn ook de CO2-ambities van Schiphol niet mals. De luchthaven wil dat de luchtvaart in 2050 volledig CO2-neutraal is en sluit zich zonder voorwaarden aan bij de klimaatdoelstellingen van Parijs, zo liet Schiphol-topman Dick Benschop vorig jaar weten. 

Maar is dit wel het juiste moment om met duurzame ambities een rem op de luchtvaart te zetten, nu de economie een flinke klap van de coronacrisis heeft gekregen? Met miljardensteun aan overheidsgeld is KLM van faillissement gered en de toerismesector lijkt langzaam op de krabbelen. 

Of is dit juist het moment om tot een duurzaam groeiplan te komen voor het milieu en omwonenden?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1