Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten Koningsdag koesteren'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten Koningsdag koesteren'

Een oranjebitter, een krassende viool en de vrijmarkt: op Koningsdag trekt Nederland er - al dan niet in oranje gehuld - massaal op uit. En daarmee is 27 april misschien wel de enige dag dat we als maatschappij echt mengen. Dat is in deze tijden van polarisatie hard nodig: recente onderzoeken van onder meer het Sociaal Cultureel Planbureau wijzen erop dat bevolkingsgroepen in Nederland steeds meer tegenover elkaar komen te staan.

Daarom onze stelling vandaag: we moeten Koningsdag koesteren

Heb jij zin om je morgen met je stads- of dorpsgenoten in het feestgewoel te storten? Zie jij het belang om op zo'n dag even uit je bubbel te stappen? Of vind je Koningsdag overschat en houd je niet van die soms geforceerde lolligheid?

Laat het ons weten in de community, door te reageren op deze nieuwsbrief of te bellen naar 0800 - 1101.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie