appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
Afbeelding

dinsdag 26 mei

Er wordt te veel verwacht van de boa’s

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Door het uitbreken van het coronavirus wordt er nu op grote schaal een beroep gedaan op de bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) om te zorgen dat iedereen zich aan de nieuwe coronamaatregelen houdt.

Dat dit voor problemen zorgt blijkt wel uit het incident in IJmuiden waarbij boa’s door jongeren in het nauw werden gedreven.  
 
Volgens de bonden staat dit incident niet op zichzelf en hebben boa's vaker te maken met agressie nu ze worden ingezet bij het handhaven van de coronamaatregelen. De Nederlandse Boa Bond heeft daarom minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid verzocht boa’s uit te rusten met wapenstokken en pepperspray, Grapperhaus heeft dit verzoek echter verworpen.  
 
Is het niet meer dan logisch dat boa’s zich beter moeten kunnen wapenen tegen het toegenomen geweld? Of zijn boa’s voldoende toegerust voor de taken die ze door gemeenten worden opgelegd?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1