appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
Afbeelding

woensdag 19 februari

Weilanden moeten wijken voor woningen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Er moeten heel snel woningen bij in ons land. Daarom moet het Rijk met spoed extra weilanden aanwijzen waar woningen gebouwd kunnen worden. Dat zegt Neprom, de Nederlandse Vereniging van Projectontwikkelaars. 

De bestaande woningbouwplannen bieden de mogelijkheid om 127.000 huizen in het groen te bouwen. Dat is te weinig gezien de 1 miljoen woningen die nodig zijn tot 2030. De heft daarvan, 500.000 huizen, zouden in weilanden moeten komen. 

De overheid kampt nog met het stikstofprobleem en natuurbehoud, waardoor veel snelle woningbouw niet kan plaatsvinden. Of moet ons landschap behouden blijven? Moet de politiek prioriteiten stellen en vol inzetten op woningbouw?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1