appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
Afbeelding

dinsdag 4 februari

De zonnebank moet verboden worden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

We moeten de zonnebank verbieden en af van het idee dat een bruin kleurtje het schoonheidsideaal is. Dit zegt vertrekkend bestuurder Peter Huijgens van het Integraal Kankercentrum Nederland. 

Huijgens komt met deze oproep een dag nadat bekend werd dat het aantal mensen met huidkanker is de laatste jaren sterk gestegen is. Het is de meest voorkomende kankersoort. In 2019 kregen bijna 73.000 mensen de diagnose huidkanker.

Moeten we met deze kennis inderdaad de zonnebank verbieden, en meteen ook maar stoppen elkaar te complimenteren met dat lekkere kleurtje? Of moeten we bewust zijn van de gevaren en met mate onder het zonnekanon duiken?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1