appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 4 december

Met het vrouwenquotum wordt de positie van de vrouw echt beter

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De Tweede Kamer is voor een verplicht vrouwenquotum. Gisteren stemde de SP voor een motie van D66 en CDA om het advies van de Sociaal Economische Raad op te volgen en een vrouwenquotum in te voeren in de raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven.

Voortaan moeten de rvc's voor minstens dertig procent uit vrouwen bestaan. Gebeurt dat niet, dan moeten nieuwe benoemingen van mannen in de raden nietig worden verklaard net zo lang tot er wel een vrouw wordt benoemd. 

Minister Ingrid van Engelshoven spreekt van een historische stap en een doorbraak van het 'old boys network'. Zorgt een verplicht vrouwenquotum in rvc's inderdaad voor meer gelijkheid tussen man en vrouw op de werkvloer? Of moet de overheid dit niet opleggen en moeten de bedrijven vooral kijken naar kwaliteit en niet naar geslacht?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1