appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

maandag 2 september

Ouders moeten hun ontspoorde kinderen aangeven bij de politie

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De strijd tegen de georganiseerde misdaad begint in de huiskamer. Dat zegt de Arnhemse burgemeester en oud-politieman Ahmed Marcouch. Daarom moeten ouders eerder naar de politie stappen als ze zien dat hun kinderen rondlopen met verdacht veel geld.  

Het gebeurt volgens hem te vaak dat ouders wegkijken. Met als gevolg dat deze kinderen steeds dieper afglijden in het criminele milieu. Maar in deze buurten is er weinig vertrouwen in de politie en snitchen, oftewel klikken, is not done. Terwijl met eerder ingrijpen juist kan worden voorkomen dat deze boefjes uitgroeien tot criminelen.                      

Wat vind jij? Kun je van ouders verwachten dat ze hun eigen kind aangeven? Of is het toch echt aan de politie om kleine delinquenten te monitoren?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1