appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
Afbeelding

woensdag 7 augustus

Een dagje uit is te duur geworden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Bent u deze vakantie nog naar de dierentuin geweest? Of het pretpark, of een museum? Duur hé?!  Als u aan de kassa schrok dan is dat niet zo gek: de prijzen voor musea en dierentuinen zijn de afgelopen vijf jaar met 17% gestegen. Voor pretparken en attracties met 14%. Dat blijkt allemaal uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek. 

En ook de bioscoop, het theater en een concert is duurder geworden. Koop er nog dat patatje bij, reken je parkeerkaartje af waarvan de prijs in vijf jaar met 16% is toegenomen en het dagje uit komt gemiddeld op 122 euro, heeft het Nibud berekend. Op die manier is het voor veel mensen echt een (te) grote hap uit het huishoudbudget. Is het dagje uit naar een attractie een luxe-artikel geworden, of moet iedereen zich af en toe op deze manier kunnen vermaken? 

Maar ja, we verwachten wel om de paar jaar een nieuwe achtbaan.  En de dierentuin moet dat enorme aquarium en de safari goed onderhouden. En voor wie wil: het strand is gratis! Vindt u dat het een kwestie van commercie is en dus logisch dat de prijzen hoog zijn, of moeten we iedereen een rit in de achtbaan gunnen?   

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1