appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
Afbeelding

dinsdag 18 juni

Het is goed dat de TU Eindhoven uitsluitend vrouwen aanneemt

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De TU Eindhoven wil voorlopig alleen vrouwen aannemen op wetenschappelijke functies binnen de universiteit. Eerdere pogingen om meer vrouwen aan te nemen werkten niet voldoende.

Er komen de komende tijd honderdvijftig banen vrij op de universiteit, de hoop is dus dat die vooral naar vrouwen gaan. Is er na zes maanden nog geen geschikte vrouwelijke kandidaat gevonden, dan wordt er verder gekeken.

Het doel van de universiteit is om volgend jaar twintig procent vrouwelijke hoogleraren, 25 procent vrouwelijke hoofddocenten en 35 procent vrouwelijke docenten te hebben. Zonder deze maatregel wordt dat doel niet gehaald volgens het college van bestuur van de TU in Eindhoven.

Is het een goed plan om alleen vrouwen aan nemen? Of sluit je hierbij mannen uit die eventueel betere kwalificaties hebben?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1