appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

woensdag 1 mei

Het is goed dat kinderdagverblijven niet-ingeënte kinderen wegsturen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Kinderen die niet zijn ingeënt tegen bof, mazelen en rode hond zijn niet langer welkom bij de Noord-Hollandse kinderopvangorganisatie Berend Botje. Ook kinderen die nu al in de opvang zitten en niet zijn ingeënt worden weggestuurd. Dat heeft de organisatie ouders en verzorgers laten weten.

Berend Botje is voor zover bekend de eerste kinderopvangorganisatie die kinderen zonder inenting die al worden opgevangen wegstuurt. Een aantal andere organisaties weigerde al langer niet-ingeënte kinderen. Ze beroepen zich daarbij op de veiligheid.

Het weigeren van niet-ingeënte kinderen is omstreden. Volgens de wet mogen kinderdagverblijven niet discrimineren en dat lijkt nu wel te gebeuren. Bovendien is het inenten van kinderen niet wettelijk verplicht.

Heeft Berend Botje het recht om niet-ingeënte kinderen weg te sturen? Of gaat de maatregel veel te ver?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1