appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

vrijdag 26 april

Drugsgebruik is te normaal geworden in onze samenleving

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het kabinet gaat de strijd aan met drugs. Ze willen de Opiumwet zo aanpassen dat zogenaamde knutseldrugs straks illegaal worden. Deze designerdrugs zijn op maat gemaakte drugs die snel veranderd kunnen worden van samenstelling, zodat ze niet meer onder een verbod vallen.

Staatssecretaris Blokhuis gaat ook om tafel met verschillende partijen om te overleggen hoe hij de stijging van het drugsgebruik in het algemeen kan tegengaan. Hij vindt dat het gebruik te veel genormaliseerd is en wil preventie vooral richten op jongeren.

Ook werkgevers zullen hiermee blij mee zijn, want zij mopperen steeds vaker over medewerkers die op dinsdag (of zelfs woensdag) nog ‘brak’ zijn van drugsgebruik in het weekend.

Zal zo’n aanpassing van de Opiumwet helpen het drugsgebruik tegen te gaan? Wordt zo voor mensen minder normaal om in het weekend een samengesteld pilletje te slikken? Of moet er betere voorlichting komen over de effecten van drugsgebruik?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1