appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

donderdag 25 april

Kinderen horen niet in een cel

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Minderjarigen worden regelmatig in de cel gezet. Volgens kinderombudsman Margrite Kalverboer gaat het vaak fout met het aanhouden en vastzetten van kinderen. Daarom zou er betere regelgeving moeten komen, maar ook kindvriendelijke cellen.

Volgens het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties mag een kind alleen in het uiterste geval worden opgesloten. Kalverboer geeft in de Volkskrant aan dat onruststokers in het uiterste geval mogen worden vastgezet, maar dat dit lang niet altijd nodig is. ‘Die afweging wordt soms niet zorgvuldig gemaakt’, zegt Kalverboer.

De kinderombudsman zegt dat de impact van het opsluiten van een kind heel erg groot is, juist bij een klein vergrijp, omdat niet duidelijk is wat een kind te wachten staat en zich daardoor onmachtig en onveilig voelt.

Is het logisch dat kinderen die de wet hebben overtreden tijdelijk vast komen te zitten? Ze moeten tenslotte leren van hun fouten. Of moeten kinderen juist beschermd worden?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1