appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

woensdag 24 april

Kamerleden vragen te snel een debat aan

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het is vaste routine, Kamerleden die debatten aanvragen over onderwerpen die in het nieuws zijn, met als gevolg dat de Tweede Kamer nu een lijst heeft van maar liefst bijna tweehonderd debatten die nog moeten worden gevoerd. En er komen er elke dag twee bij. Sommigen zijn anderhalf tot twee jaar geleden al aangevraagd, en al bijna weer vergeten.

Het is vaak een wisselwerking tussen politiek en media, signaleert Kamervoorzitter Arib, die haar zorgen uit over de grote hoeveelheid debatten op de agenda. Kamerleden vragen vaak een debat aan om hun betrokkenheid en daadkracht te tonen.

Is dat wat jou betreft inderdaad de manier om betrokkenheid en daadkracht te tonen? Of wordt het steeds meer een cosmetisch symbool en zouden die Kamerleden Den Haag eens uit moeten komen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1