appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

maandag 22 april

We moeten ons meer zorgen maken om de natuur in Nederland

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het is 2e Paasdag en dat is bij uitstek een dag om de natuur in te trekken met vrienden of familie. Genieten van de bossen, de duinen, de landerijen en op het water. Dat doen we graag, zo lang het nog kan.

Want de natuur in ons land verschraalt in rap tempo. In het bos verdwijnen de paddenstoelen en mossen. In de velden staan steeds minder wilde bloemen en veel insecten verdwijnen gewoonweg.
 
We trekken er graag op uit, zeker op vrije dagen. Maar wat doen we zelf om die waardevolle Nederlandse natuur te behouden?
 
Vind jij dat we dat kleine beetje natuur dat we hebben beter moeten beschermen? Iedereen een broedplaats of een insectenhotel in zijn achtertuin. Is dat een oplossing? Of moet de overheid een strenger natuurbeleid voeren?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1