appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

vrijdag 19 april

Het kabinet moet over de brug komen om een einde te maken aan de oeverloze pensioendiscussie

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het kabinet moet flink de portemonnee trekken, anders komt er geen pensioenakkoord. Die eis stelt FNV-voorzitter Han Busker aan minister van Sociale Zaken Koolmees. Hij zet daarmee de pensioendiscussie op scherp. Want zonder nieuw akkoord dreigen de pensioenen te worden gekort.

Al meer dan tien jaar wordt er gesproken over nieuwe pensioenafspraken. Het lukt de partijen maar niet om tot elkaar te komen. Vorig jaar nog mislukten de onderhandelingen op het laatste moment, tot frustratie van velen. Volgende week start een nieuwe onderhandelingsronde.

Is het slim van de FNV om al voor nieuwe onderhandelingen harde eisen te stellen, of werkt dat alleen maar averechts en staat dat een goed onderhandelingsresultaat in de weg?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1