appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

vrijdag 1 februari

Actievoeren voor het klimaat is prima; maar wel buiten schooltijd

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Volgende week donderdag 7 februari gaan Nederlandse scholieren naar Belgisch voorbeeld spijbelen om mee te lopen in de klimaatmars in Den Haag. Bij de zuiderburen trekken al vier donderdagen op rij tienduizenden leerlingen naar Brussel om aandacht voor hun boodschap te vragen. Ook in onder andere Australië, Zwitserland en Zweden gingen duizenden leerlingen de straat op.

Het zou dus zomaar kunnen dat we hier met een nieuwe protest-generatie te maken hebben die acties organiseert. 

Minister Slob van Onderwijs ziet het allemaal niet zo zitten, hij ziet liever dat de leerlingen die dag in de schoolbanken zitten. Toch blijkt dat veel scholen er geen probleem mee hebben. 

Moeten we blij zijn dat scholieren zich zorgen maken over hun toekomst? Of horen ze die dag gewoon keurig op school te zitten en kan protesteren voeren ook wel op een ander moment.  Kortom: geeft u uw kind ook een briefje mee naar school om te mogen protesteren?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1