appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

woensdag 3 oktober

Extreem-rechtse sympathieën moeten de kop worden ingedrukt

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Rechts-extremistisch gedachtegoed is aan het toenemen in Nederland, dat concludeert de AIVD. De veiligheidsdienst ziet in de stijging een bedreiging voor de democratie en maakt zich zorgen om het klimaat dat daardoor in Nederland ontstaat. Rechts-extremisten doen vaker uitspraken die geweld tegen moslims en de overheid aanmoedigen en verheerlijken.

Het gevaar dat er geweld gebruikt gaat worden is nu groter dan in het verleden, stelt de AIVD. De ideëen richten zich behalve tegen specifiek moslims ook op migranten in het algemeen. De dienst is bang dat via extremistische nationalistische Alt-Right bewegingen als Erkenbrand de ideëen doorsijpelen naar het openbaar bestuur. Maar extreem-rechtse sympathieën de kop indrukken? De vraag is hoe, en druist dat niet in tegen de vrijheid van meningsuiting?

 

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1