appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dinsdag 10 juli

Europa is het meest gebaat bij het aanblijven van premier May

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Chaos in het kabinet van de Britse premier Theresa May. Twee van haar belangrijkste ministers zijn opgestapt uit onvrede met het beleid van May die aanstuurt op een ‘zachte’ Brexit. De minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson en Brexit-minister David Davis zijn voor een ‘harde’ Brexit waarbij veel banden met Europa worden doorgesneden en gevreesd wordt dat hun opstappen zorgt voor een domino-effect.

Weliswaar heeft May voldoende steun gekregen binnen haar Conservatieve partij, maar als er nog meer ministers opstappen kan dat ook haar vertrek betekenen. Wat betekent deze crisis in het Verenigd Koninkrijk voor Europa?  Kan May nu doorgaan met de onderhandelingen met Europa en tot een overeenkomst komen? Of zullen de hardliners die nu zijn opgestapt meer steun krijgen en gaat het richting een harde Brexit waarbij de banden met Europa worden doorgesneden. Iets wat het bedrijfsleven in Europa met angst en beven tegemoet ziet omdat de handel met het VK dan onder grote druk komt te staan. 

Wat vindt u: Moet het bedrijfsleven in Europa blij zijn met het vertrek van Johnson en Davis en het aanblijven van May?
En zou Europa misschien zelfs een handreiking moeten doen om Theresa May in het zadel te houden en zo een zachte Brexit te verzekeren?  En als u in het bedrijfsleven zit en hier direct mee te maken heeft horen we het graag!

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1