appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

vrijdag 6 juli

De werkdruk voor Tweede Kamerleden is te hoog

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Om 3:15u sloot Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib de vergadering. En zij maakt zich zorgen, zegt ze in een interview met NRC. Volgens haar is de werkdruk voor Kamerleden enorm: “Er wordt voortdurend op hen ingezoomd. Wat hebben ze aan? Zitten ze op hun mobieltje te kijken? Dan zijn er nog de mails, op Twitter wordt van alles geroepen.”

Er is volgens Arib, die in 1998 als 38-jarige in de Tweede Kamer kwam, veel veranderd in die 20 jaar.  “Er waren toen Kamerleden die na twee of drie jaar pas hun maidenspeech hielden. Nu gebeurt dat soms binnen een week na hun installatie. Volksvertegenwoordiger zijn is een vak, je moet het leren. Maar die tijd is er niet meer.”

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!


 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1