appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

vrijdag 29 juni

Met de migratiedeal laat de EU zich van haar goede kant zien

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het was een lange avond en nacht voor de regeringsleiders van de EU-lidstaten. Tot half vijf vanochtend hebben de regeringsleiders gepraat over het migratievraagstuk. Er is uiteindelijk een akkoord uitgekomen. Volgens premier Rutte was het een uiterst ingewikkeld en bij vlagen emotioneel debat.

Italië weigerde elke conclusie over elk ander onderwerp te onderschrijven, totdat er over het onderwerp migratie een akkoord was bereikt. “Het probleem is niet opgelost, maar we hebben afspraken gemaakt die verder moeten worden uitgewerkt.”

Binnen de EU moeten er gesloten centra komen, waar migranten snel uitsluitsel krijgen over hun kansen op asiel. Hoe dat er precies uit gaat zien en waar ze precies komen te staan, hebben de leiders niet afgesproken. Ook gaat er geprobeerd worden met Afrikaanse landen afspraken te maken om daar opvangcentra in te richten, vergelijkbaar met de Turkije deal.

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1