appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

donderdag 14 juni

De gevolgen van de opwarming van de aarde worden nog steeds onderschat

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Wetenschappers slaan alarm, de Zuidpool smelt veel sneller dan gedacht. De zeespiegel is in 25 jaar met 7,6 millimeter gestegen, en veertig procent daarvan is in de laatste vijf jaar gebeurd. Kortom, het gaat snel! Je moet er toch niet aan denken wat de gevolgen zijn als het in dit tempo zo doorgaat.

Al jaren verschijnen er alarmerende berichten, en toch lijken we het niet echt te voelen. Alsof het ver van ons bed is. Maar is het dat wel? Wat moet er gebeuren om de ernst tot ons door te laten dringen? Rutte heeft gisteren in zijn toespraak de aandacht gevestigd op het klimaatprobleem. Maar doen we in de praktijk genoeg? Want met het moeizaam tot stand gekomen klimaatakkoord van Parijs zijn we er waarschijnlijk nog niet eens.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1