appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

donderdag 14 december

Het is een schande dat een democratisch land als het onze klokkenluiders nog altijd in de kou laat staan

Vandaag te gast: Ronald van Raak, Tweede Kamerlid SP

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Crisis in het Huis voor Klokkenluiders. Een kritisch rapport dat deze ochtend wordt gepresenteerd, zou leiden tot het opstappen van het voltallige bestuur, na een eerdere bestuurscrisis deze herfst. Anderhalf jaar na de oprichting komt het in de wet verankerde instituut, dat melders van misstanden op hun werk zou moeten helpen, maar niet van de grond.

Honderden klokkenluiders klopten er tevergeefs aan en van alle meldingen die binnenkwamen is er nog niet één afgerond. Dieptepunt zou zijn dat er begin dit jaar een AIVD’er binnen het Huis werd ontmaskerd, terwijl daar nota bene ook klachten over de geheime dienst op tafel lagen.

Na veel gesoebat was de politiek het erover eens dat er een juridisch veilige plek zou moeten zijn voor de klokkenluiders. Maar tot een organisatie die zich echt sterk maakt voor hen, is het dus nog altijd niet gekomen.

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1