appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Oud-ploegmaat Albert Timmer ziet volwassen Tom in Giro

ANP
vrijdag 25 mei 2018 | NOS | Thierry Boon

Albert Timmer reed zes jaar samen met Tom Dumoulin bij Team Sunweb. De ervaren knecht ziet deze Ronde van Italië een volwassen Tom. "Hij doet alles goed volgens mij", vertelt de 32-jarige Timmer.

Om dit Souncloud track te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Oud-ploegmaat Albert Timmer ziet volwassen Tom in Giro

De oud-renner van Team Sunweb stopte dit najaar vanwege hartklachten. Nu heeft hij het een stuk rustiger dan de laatste vijftien jaar. Toch mist hij de wielersport wel. “Vooral op dagen zoals nu, met mooi weer. Als ik de koers zie, geloof ik dat ik wel wat aan de ploeg zou kunnen toevoegen.”

Pijn in de benen

Dumoulin kwam in 2012 in de ploeg, die toen Argos-Shimano heette. "Je merkte vooral dat het een winnaar was. Hij had toen al een geweldige drive." Tijdens zijn eerste Tour (in 2013) zat Timmer na twee weken samen met Dumoulin en Roy Curvers aan het ontbijt. “Tom vroeg of wij ook last van onze benen hadden als we de trap opliepen. Dat hadden wij al na acht dagen. Toen kon je wel zien dat het een speciale was.”

"Tom is een ideale ploeggenoot en een fijne kopman om voor te werken. Hij weet wat hij wil. En het wordt beloond, omdat hij wint", vervolgt Timmer. "Als persoon is het een ideale gast. Altijd gezellig aan tafel en soms kun je met hem ook over andere dingen dan koers praten, dat is ook wel prettig."

Kippenvelmoment

Het mooiste moment dat de man uit Hardenberg met Dumoulin heeft meegemaakt is de ritzege op Arcalis in de Tour van 2016. "Het was heel warm bij de start. Ik moest proberen om mee te zitten, maar er was er maar een goed genoeg: Tom. Ik reed op de slotklim twintig minuten achter. Als je dan via de communicatie hoort dat hij wint, dan is dat een kippenvelmoment."

Ontlading

Tijdens de slotweek van de Giro van 2017 was Timmer actief in de Ronde van Noorwegen. De sfeer bij het kijken naar de afsluitende tijdrit was ‘best prima’. "De etappe was vrij vroeg gefinisht. We moesten zoeken naar een internetverbinding. Toen hebben we een biertje besteld en keken we met z’n vijven met de beentjes hoog naar zijn tijdrit. De ontlading toen het lukte was bij ons ook best wel groot."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1