appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Mart Smeets over de Giro: de wereld van Mario Cipollini

ANP
vrijdag 11 mei 2018 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

De zevende etappe in de Giro d'Italia voerde vandaag van Pizzo over 159 vrijwel vlakke kilometers naar Praia a Mare. Mart Smeets deelt een nieuw verhaal over de Giro bij EenVandaag: deze keer over Mario Cipollini. Met 42 ritwinsten is hij de grootste sprinter in de geschiedenis van de Ronde van Italië.

"Meedogenloos, strak, geil: alles wat je maar kon bedenken. Hij was een beest op de fiets." Ook de persoonlijkheid van Cipollini was uniek in het wielrennen. Smeets vertelt over de Ronde van Spanje in 1998, die startte in Lissabon. Cipollini vliegt op een avond richting Genua om daar de Miss Italië-verkiezing mee te maken. Hij heeft de eer als eerste de nieuw gekozen Miss te mogen kussen. Het wordt een late avond (én nacht) en Mario belt de volgende ochtend naar Lissabon: "Laat de organisatie maar weten dat ik ben uitgevallen." 

Mart Smeets over de Giro: Mario Cipollini

"Die man had lak aan alle conventies. Hij was de meestersprinter, reed patserige auto's en had een kleedkast met 58 witte hemden." Het was de wereld van Mario Cipollini en dat wist hij: "Niemand kon tippen aan mooie Mario."

Mart Smeets over de Giro, dagelijks bij EenVandaag

Tijdens de Giro, van 4 mei tot 27 mei, is Mart Smeets elke werkdag te gast bij EenVandaag, tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Hier duidt hij dagelijks de dag: wat is er gebeurd? En welke verhalen over de Giro moeten we allemaal kennen? Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nlFacebook of op Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1