appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Wie neemt het stokje over van Sarina Wiegman?

BNNVARA
maandag 12 april 2021 | BNNVARA | Redactie BVSC Twitter

Vooralsnog is er geen opvolger gevonden voor Sarina Wiegman. Kortom, de grote vraag blijft: wie wordt de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen? Erben Wennemars geeft een aantal suggesties in de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C.

"Frank Rijkaard, Ronald Koeman, Gertjan Verbeek", het zijn de gouden tips van Erben Wennemars als het gaat om de zoektocht naar een bondscoach voor het Nederlands vrouwenelftal. Sarina Wiegman blijft aan tot en met de Olympische Spelen, daarna draagt zij het stokje over.

Kwaliteit

Een makkelijk proces is het niet. De weg is niet geplaveid met vrouwelijke trainers met de juiste papieren. Overigens is het niet zo dat de nieuwe bondscoach per se een vrouw moet zijn, maar voor de hand liggend is het wel. "Het vereiste is kwaliteit", zegt directeur topvoetbal van de KNVB Nico-Jan Hoogma eerder tegen het AD

Huiverig

Wiegman hoopt dat de zoektocht naar haar opvolger is afgerond voordat de Olympische Spelen beginnen. "Deze spelersgroep van Oranje is ontzettend ambitieus en gedreven, het is echt heerlijk om met ze te werken. Niemand hoeft huiverig te zijn om met dit team aan de slag te gaan", zegt Wiegman.

In augustus vorig jaar maakte Wiegman bekend dat ze na de Spelen aan de slag gaat als bondscoach van de Engelse vrouwen. 

Gaat Almere City promoveren?

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1