Sport
NOS

Zakelijke overwinning voor PSV: 0-2

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Zakelijke overwinning voor PSV: 0-2

PSV heeft zich in Venlo twee keer door de muur van VVV-Venlo-spelers gespeeld: 0-2.

De Eindhovenaren zaten er fel bovenop in de beginfase. Dat leverde de bezoekers veel balbezit op. Cody Gakpo maakte de vroege goal. Middenvelder Olivier Boscgagli zette de aanval goed in, door perfect in te passen op Gakpo. De aanvaller van PSV schoot beheerst binnen.

VVV was gedwongen tot verdedigen. Topscorer Giorgos Giakoumakis kreeg geen kansen. Twee keer in de hele wedstrijd schoot de ploeg uit Venlo op doel. Dat zegt wat over de verhoudingen tussen beide ploegen. De beslissende tweede treffer werd gemaakt door Donyell Malen uit een uitstekende aanval over veel schijven. Het tempo ging even omhoog, waardoor Denzel Dumfries een strakke voorzet kon geven op de vrijstaande Malen.

PSV staat met drie extra punten weer op plaats twee, met even veel punten als AZ. Het doelsaldo van de ploeg van R Schmidt is beter (+34 om +28).

Rentree Arjen Robben

In de derby van het noorden tussen FC Groningen en sc Heerenveen kwam Arjen Robben als invaller in de ploeg. De laatste keer dat de oud-international in de Eredivisie speelde was op 18 oktober, toen hij tegen FC Utrecht na een kwartier geblesseerd het veld moest verlaten. Robben kwam in de 78ste minuut binnen de lijnen. Groningen keek toen tegen een 0-1 achterstand aan, na een gescoorde strafschop door Henk Veerman. Uiteindelijk won Heerenveen met 0-2, na een goal van Tibor Halilovic.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie