Nipte zege Feyenoord in Utrecht, opnieuw blessure Bijlow

2. Nipte zege Feyenoord in Utrecht, opnieuw blessure Bijlow

Feyenoord heeft een 2-1 zege geboekt bij FC Utrecht. Steven Berghuis besliste de wedstrijd in Rotterdams voordeel, nadat beide ploegen al een eigen doelpunt maakten. Een domper voor Feyenoord was dat in de blessuretijd doelman Justin Bijlow wederom geblesseerd raakte.

Utrecht begon sterk en was kansrijk via Sander van de Streek en Gyrano Kerk, die ook betrokken was bij de 1-0. Leroy Fer schoot in zijn eigen doel in zijn ijver om Kerk in toom te houden. Aan de andere kant had ook oud-Feyenoorder Simon Gustafson diezelfde pech, want hij kopte de bal langs zijn eigen doelman.

Feyenoord had na de 1-0 meer vat op de wedstrijd gekregen, begon na rust pover, maar na goed werk van invaller Luis Sinisterra schoot Berghuis de ploeg op voorsprong. Utrecht kon het tij niet keren, al kregen Van de Streek, Kerk, Adrián Dalmau en Eljero Elia nog kansen. Bij het laatste schot van Elia keerde Nick Marsman de bal. Hij was Bijlow komen vervangen. De ernst van zijn kwetsuur is nog niet duidelijk.

Feyenoord staat nog steeds vijfde in de Eredivisie, twee punten achter Vitesse. FC Utrecht bevindt zich op plaats zeven, met de inhaalwedstrijd tegen Ajax nog te goed.

Later vandaag komen PSV en Ajax in actie. De Eindhovenaren spelen om 14.30 uur in Venlo tegen de plaatselijke VVV. Ajax wacht een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk om 16.45 uur. Alle wedstrijden zijn te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.