appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Spelersvakbond: Betreurenswaardige situatie bij Feyenoord

ANP
zondag 21 februari 2021 | NOS | Redactie

Spelersvakbond VVCS is niet te spreken over de handelswijze van Feyenoord wat betreft loonsverlaging van de spelers. De Rotterdammers zitten in financiĆ«le problemen en willen dat de selectie een loonoffer brengt.

Dat zou de tweede loonsverlaging van het seizoen zijn. "Spelers hebben de eerste keer een heel fors salarisoffer gebracht", zegt directeur Louis Everard van de VVCS. "Als dat dan nog een keer nodig is, ga je met elkaar in overleg en dan probeer je een redelijk compromis te vinden. Het is natuurlijk niet zo dat je dan als club eenzijdig een soort dictaat kan opleggen. Als club moet je dat niet willen, lijkt mij een totaal verkeerde handelswijze."

Feyenoord is de enige club in de eredivisie waar directie en selectie in conflict zijn geraakt over een loonoffer. De volgende stap in het conflict moet volgens Everard door de directie genomen worden. "Ik zou adviseren om netjes het overleg aan te gaan en een compromis te bereiken. Dat zal zich volgende week allemaal wel gaan voltrekken. Als het niet lukt, zou er een juridisch conflict kunnen ontstaan."

Spelersvakbond VVCS kritisch op Feyenoord

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1