appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Grieks onderzoek naar misbruik na onthulling zeilkampioene

AFP
zondag 17 januari 2021 | NOS | redactie

In Griekenland gaat het openbaar ministerie onderzoek doen naar seksueel misbruik door sportbestuurders. Zeilkampioene Sofia Bekatorou bracht de zaak aan het rollen.

Correspondent Conny Keessen: 'Nu gaat de beerput open'

De 43-jarige Bekatorou, olympisch kampioene van 2004, onthulde tijdens een teleconferentie over seksueel misbruik dat ze in 1998 op een hotelkamer misbruikt is. Nota bene door iemand die nog steeds een hoge functie heeft bij de Griekse zeilbond.

Haar onthulling heeft een golf aan reacties losgemaakt, tot aan de premier aan toe. Bovendien lieten zeker drie andere vrouwelijke oud-topsporters weten ook ooit misbruikt te zijn door officials.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1