Feyenoord de sterkste in Rotterdamse stadsderby

2. Feyenoord de sterkste in Rotterdamse stadsderby

In een vooral voor rust vlakke derby heeft Feyenoord op Het Kasteel met 2-0 gewonnen van Sparta Rottrdam. De beslissende, tweede treffer viel pas in de extra tijd. De nieuwe spits Lucas Pratto maakte nog geen indruk.

Een iets beter Feyenoord kwam vroeg op 0-1 door een kopbal van Lutsharel Geertruida. De scheidsrechter keurde de treffer eerst nog af vanwege buitenspel, maar de VAR zag dat daar geen sprake van was. De bezoekers bleven sterker, maar kwamen niet verder dan een inzet van huurling Pratto op de paal.

Sparta zocht na rust nadrukkelijker de aanval, Feyenoord kreeg meer ruimte en bleef gevaarlijker. Zo misten Pratto en Luis Sinisterra een prima kans. De thuisploeg stuurde meer en meer spelers naar voren zonder veel te creëren. In de extra tijd zorgde uitgerekend invaller Nicolai Jørgensen voor de 0-2.

Feyenoord ging met de overwinning weer voorbij Vitesse op de ranglijst. De Rotterdammers staan nu derde in de Eredivisie.

Topper

Iedereen in de voetbalwereld leeft toe naar de eerste topper van het seizoen, Ajax-PSV om 16.45 uur. De wedstrijd is integraal te beluisteren in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. Voor die tijd zijn er flitsen te horen van sc Heerenveen-Fortuna Sittard, VVV Venlo-Willem II en de basketbalwedstrijd Donar-Landstede.