Sport

Volg de kraker Ajax-PSV live bij NPO Radio 1

foto: ANP Sportfoto: ANP Sport
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de kraker Ajax-PSV live bij NPO Radio 1

Vanmiddag is het zo ver: de eerste échte kraker van dit Eredivisieseizoen, Ajax-PSV. Wie staat er na de vijftiende speelronde in de Eredivisie bovenaan in de hoogste Nederlandse competitie? Je volgt de wedstrijd vanaf 16.45 uur live op NPO Radio 1.

Na een winterstop van ruim twee weken begint de ploeg van Erik ten Hag vanmiddag in de eigen Johan Cruijff Arena aan de topper tegen PSV. Voorafgaand aan de wedstrijd werd duidelijk dat Ajax niet heeft stilgezeten op de transfermarkt. Voor een recordbedrag van 22,5 miljoen euro wisten de Amsterdammers de Franse spits Sebastién Haller binnen te halen.

Hij wordt daarmee de duurste speler ooit in de Eredivisie. De spits komt over van het Engelse West Ham United. Haller speelde eerder al bij FC Utrecht onder Ten Hag, samen met Ajacieden Labyad en Klaiber. Met de transfer naar Amsterdam keert de spits dus terug in de Eredivisie. De Fransman is inmiddels vrijgegeven door de Engelse voetbalbond FA en is daarmee dus speelgerechtigd tegen de Eindhovenaren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Of Martinez, Huntelaar en Kudus inzetbaar zijn is nog onduidelijk. Laatstgenoemde keert terug van een lange blessure aan de knie. Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd liet trainer Erik ten Hag weten dat, mocht Kudus spelen, hij sowieso niet aan de wedstrijd zal beginnen. David Neres is tegen PSV niet beschikbaar, de Braziliaanse aanvaller is niet fit genoeg.

De wedstrijd tegen PSV betekent voor de Amsterdammers de eerste in een reeks van toppers. Ajax speelt in deze eerste maand van 2021 één keer tegen Feyenoord en neemt het twee keer op tegen AZ. Januari kan daarmee weleens een hele beslissende maand gaan worden voor het verdere verloop van dit Eredivisieseizoen.

Twijfels over Götze

Ook in Eindhoven zijn er twijfelgevallen. De Duitse vedette Mario Götze kampt nog steeds met een blessure. Het is voor trainer Roger Schmidt nog onzeker of hij vandaag een beroep kan doen op de middenvelder.

Wel keren er een aantal spelers terug in de Eindhovense selectie: Ryan Thomas, Eran Zahavi, Mauro Júnior, Érick Gutiérrez, Armando Obispo en Marco van Ginkel. Van Ginkel keert terug van een knieblessure en speelde zijn laatste officiële wedstrijd in 2018. Of de middenvelder start tegen de Amsterdammers is onduidelijk, al is zijn terugkeer in de selectie goed nieuws voor de Eindhovenaren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook PSV kent deze maand een zwaar programma: de Eindhovenaren ontvangen AZ in het Phillips Stadion en gaan later deze maand op bezoek bij Feyenoord. Januari belooft dus een maand vol krakers te worden, beginnende vanmiddag met Ajax tegen PSV. Je volgt de wedstrijd vanaf 16.45 uur live op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie