Sport
NOS

Volg het Eredivisieweekend live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg het Eredivisieweekend live op NPO Radio 1

Na een zeer korte winterstop gaat de Eredivisie weer verder. De kraker van speelronde 15 is natuurlijk Ajax-PSV op de zondagavond, maar er staat verder nog genoeg moois op het programma. Je volgt de wedstrijden in de Eredivisie live bij NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Zaterdag, eind van de middag, nemen ADO en RKC Waalwijk het tegen elkaar op in een spannend duel in de kelder van de competitie. Winnen de Hagenezen in Waalwijk, dan naderen ze RKC tot twee punten op de ranglijst.

In Den Haag hebben ze, na de grote schoonmaak afgelopen zomer, weer een stukje routine binnen gehaald. De transfervrije Deryl Janmaat, die al even meetrainde, sloot definitief aan bij de selectie. Ook oud-Feyenoorder Marco Vejinovic, die zijn conditie op peil hield bij FC Volendam, sluit aan bij ADO.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

Zaterdag 9 januari:
16.30 uur: RKC Waalwijk - ADO Den Haag
18.45 uur: FC Emmen - FC Twente
20.00 uur: PEC Zwolle - AZ
20.00 uur: Heracles - Vitesse
21.00 uur: FC Utrecht - FC Groningen

Zondag 10 januari:
12.15 uur: Sparta - Feyenoord
14.30 uur: SC Heerenveen - Fortuna Sittard
14.30 uur: VVV - Willem II
16.45 uur: Ajax - PSV

Vitesse zal graag met een overwinning op Heracles een statement willen maken in de Eredivisie. Lang stonden de Arnhemmers als enige uitdager naast Ajax, maar inmiddels zijn zowel PSV als Feyenoord weer langszij gekomen.

Van de afgelopen vijf wedstrijden wist Vitesse er maar twee te winnen, en verloor het onder andere van AZ en PEC.

Subtopclash

Het ambitieuze FC Utrecht, dat zowel in uitspraken, als in inkoop van spelers, de wens om aan te haken bij de Eredivisietop uitspreekt, zal op bezoek gaan bij het taaie FC Groningen. De ploeg van de nieuwe vaste hoofdtrainer Rene Hake staat momenteel op de tiende plaats, en zal voor deze clash niet kunnen beschikken over keeper Maarten Paes.

Groningen is daarentegen bezig met een opmars. Er werd al gewonnen van Ajax en AZ, en ondanks het teleurstellend snelle uitvallen van Arjen Robben, staat de Trots van het Noorden op een nette zesde plaats. Slechts drie punten achter AZ.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Enige stadsderby

Zondag om 12.15 uur staat de enige stadsderby op het hoogste niveau in Nederland op het programma: Sparta-Feyenoord. De Spartanen speelden eerder dit seizoen heldhaftig in de Kuip en verdienden eigenlijk de 3 punten mee te nemen. Sparta staat er met 18 punten en een 9e plaats heel goed voor, niet in de laatste plaats door het goed verzorgde voetbal dat trainer Henk Fraser nu al bijna drie jaar voorstaat.

Bij Feyenoord zal Lucas 'de beer' Pratto direct in de basis staan, zoals Advocaat aangaf in de persconferentie. De Rotterdammers kunnen nog niet beschikken over keeper Bijlow, en de middenvelders Kökçü en Teixeira. Feyenoord is door het verlies tegen Vitesse de lange ongeslagen reeks kwijt, al weerhield dat ze niet om in de laatste wedstrijd van 2020 met 3-0 te winnen van SC Heerenveen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie