Sport
EONOS

Pover Ajax uitgeschakeld in Champions League

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pover Ajax uitgeschakeld in Champions League

Ajax is er niet in geslaagd de knock-outfase van de Champions League te bereiken. De Amsterdammers moesten winnen van Atalanta Bergamo, maar gingen in de Johan Cruijff Arena met 0-1 onderuit.

Ajax miste veel spelers, onder wie Daley Blind en David Neres. Daardoor begon de pas 18-jarige Brian Brobbey in de spits. Dat leverde in de eerste helft weinig gevaar op. Na rust werd Ajax wel gevaarlijk. Davy Klaassen stond oog-in-oog met de keeper van Atalanta, maar die kon redding brengen.

Niet veel later kreeg Ryan Gravenberch z'n tweede gele kaart en was 't gespeeld. Helemaal toen Luis Muriel de Italianen op 0-1 zette. Dat was ook de eindstand, wat betekent dat Ajax na de winterstop in de Europa League speelt.

Morgen meer voetbal op NPO Radio 1. In een extra lange Langs de Lijn En Omstreken aandacht voor de Europa League-wedstrijden van Feyenoord, PSV en AZ.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie